Groepsessies

Slapeloosheid? Lig er niet wakker van

1 . Slapeloosheid? Lig er niet wakker van.

Slapen, we doen het ons hele leven lang. Jammer genoeg is “goed slapen” niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zorgen, gebeurtenissen of gewoonten kunnen leiden tot een verstoord slaappatroon. Waarom precies sommigen van ons slechter slapen terwijl anderen hier nooit last van hebben, blijft voor velen een raadsel. Wat we echter zeker weten is dat een gebrekkige nachtrust aanzienlijke gevolgen kan hebben voor onze dagelijkse gang van zaken. Het kan leiden tot klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en slaperigheid overdag en ironisch genoeg ook tot moeilijkheden om ’s avonds terug in slaap te vallen. Hoe komt dit eigenlijk?


Samen met jou gaan we op zoek naar mogelijke oorzaken van slaapproblemen en proberen we stap voor stap verschillende factoren aan te pakken die je slaap kunnen beïnvloeden. Dit doen we aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde interventies en tips

2. Vorm

De groepssessies vinden plaats in een kleine groep, met minimaal vier en maximaal zeven deelnemers. In een groepssessie kun je inspiratie opdoen van andere deelnemers en ervaren dat je niet alleen staat. Onderzoek heeft aangetoond dat groepsbegeleiding vergelijkbare tot zelf betere resultaten oplevert als individuele therapie.

– Er is ruimte voor interactie, zij het beperkt. We respecteren ieders comfort en veiligheid, dus het delen van persoonlijke ervaringen met de groep is optioneel. Je bent dus niet verplicht om iets te delen met de groep, maar het mag zeker.

-De focus ligt op het vergroten van jouw kennis over slaapmechanismen, zodat je stappen kunt zetten naar een gezonder slaappatroon.

-De therapeuten zorgen voor de structuur van de sessie.

– Je krijgt materiaal mee waarmee je je verder kunt verdiepen in het onderwerp.

Huiswerkopdrachten zijn een belangrijk onderdeel van de sessies. Echte verandering vindt vooral plaats als je tussen de sessies door actief aan de slag gaat.

-Voorafgaand aan de sessies plannen we een gratis korte intake, online of op locatie bij psychologenpraktijk WEERKRACHTIG, om te beoordelen of dit groepsaanbod aansluit bij jouw noden.

3. Praktisch

Reeks van vier sessies van telkens anderhalf uur

-Kostprijs: 2,5€ per sessie (€10 voor de volledige reeks)

-Minimumleeftijd voor deelname: 18 jaar

-Locatie: Psychologenprakijk WEEKRACHTIG – Kerkplein 39 8800 Rumbeke

– Inclusief materiaal (slides, vragenlijsten)

-De sessies worden begeleid door twee psychologen van WEERKRACHTIG

4. Data

-september 2024: donderdag 5 september, 12 september, 19 september, 26 september om 13u tot 15u

-oktober 2024: maandag 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober om 18u30 tot 20u30

MELD JE AAN

Burn-out

(BINNENKORT MEER INFO)